Oldalak / Pages

2010. október 26., kedd

Mire érdemes használni mások csicsergését?

Napjaink egyik legfontosabb (internettel kapcsolatos) kérdése az, hogy egy eszközt mire érdemes használni. Nem lehet, hanem érdemes. Rengeteg érdekesnek tűnő weblap, apró kütyü van ugyanis, amit állati jó érzés  böngészni, nyomkodni, szórakozni vele, de túl sok hasznuk nincs. Az élet egyik célja az, hogy az eszközök szolgáljanak minket és ne fordítva. Az egyetlen dolog, amivel valóban rendelkezünk az életünkben, az az idő. Minden mást "bérbe kapunk" csak. Információs korunk célja ezért leginkább az értékes információ beszerzése. (Az persze, hogy számodra mi az értékes, azt csak Te tudod, viszont ha megtanulsz szelektálni, sokkal előrébb jutsz, ez biztos.)

A Twitter igazi célja az előző bejegyzésben bemutatott mikroblogolás lehetőségének egy sokkal nagyszerűbb felhasználási módja. Szerintünk. Itt ugyanis valójában nem az a lényeg, hogy valaki éppen mit csinál, persze arra is lehet használni, de mint említettem, ennek nem sok haszna van. A modern(nek nevezett) ember úgyis túl sok időt tölt azzal, hogy milyen mások élete (lásd szappanoperák elterjedése). Nézzük meg tehát, hogy nekünk mi számít értékesnek, amitől tudunk fejlődni.

Tegyük fel, hogy szeretsz főzni. Vannak bloggerek, akiknek követed a blogját, mert kíváncsi vagy, hogy mit csinálnak, mi a legújabb "költeményük", mert szeretnél tőlük különböző praktikákat tanulni. Egy ideig még sikerül mindenkinek az oldalára naponta ránézni, de ez idővel meglehetősen fárasztóvá válik. Ha viszont rendelkezik Twitter oldallal is a kedvenc bloggered, akkor csak elkezded követni a bejegyzéseit a Twitteren és máris azonnal eljutott az infó hozzád, amikor ő valamit közzétesz. Mivel a Twitternek elég sok aprócska kiegészítője létezik (pl. képek, linkek beillesztése), ezért az információáramlás egyre gazdagabb és nem kell állandóan weblapokat nézegetni, csak az általad értékesnek tartott szerzők hírfolyamát. A mai üzleti világnak egyre fontosabb eleme az ilyen típusú információközlés egy adott márka hűséges követői felé, és a cégek is egyre gyakrabban használják a Twittert pontosan ebből kifolyólag.

Az iménti példához hasonlóan említhetünk utazós blogolókat, programozókat, programfeltörőket, privát nyelvtanárokat vagy bármit és bárkit, ami/aki az érdeklődési körödbe tartozik. Ha megtaláltad az adott ember weblapját és van Twitter oldala, csak kezdd el azt követni és valós időben bármikor és bárhonnan meg tudod nézni, hogy éppen ki mit tett közzé a saját weblapján. Ráadásul a Twitter megjegyzi, hogy mit néztél meg utoljára, ezért a legközelebbi bejelentkezéskor azonnal látni fogod, hogy hány db. olvasatlan csicsergésről maradtál le, amíg nem a számítógép előtt voltál.

Szerintünk ne pazarold az idődet használhatatlan infókra, hanem nézz utána annak, hogy a kedvenc "netes tanáraid" mit csinálnak és a Twitter segítségével főleg olyan infók begyűjtésével foglalkozz, amivel értéket hozol a saját életedbe.

Lehet, hogy éppen a következő évtized géniuszát kezded el követni és így időben hozzájutsz egy olyan információhoz, hogy megspórolt pénzedet melyik általa képviselt cég részvényeibe fektesd. Egy időben érkező információ akár milliókat is érhet...

Még akár az is lehet :), hogy nálunk is lesz egy ilyen infó egy nap. Szóval szerintünk nem érdemes lemaradnod erről a lehetőségről sem, ezért kövess minket most azonnal: twitter.com/tweetsuli :) - (sajnos a "twitter" szó használatát a felhasználónévben nem engedélyezi a rendszer, ezért lettünk "tweetsuli")

Nincsenek megjegyzések: