Oldalak / Pages

2010. november 10., szerda

Hogyan használjuk a Twittert?

A "Hogyan használjuk"-at több részben fogjuk ismertetni és ki fogunk térni egyéb tényezőkre is. Mielőtt azonban belevágunk, fontos leszögeznünk, hogy mi is a Twitter célja, miért érdemes belevágnunk. A Twitter legfőbb célja, hogy összekössön azonos érdeklődésű embereket, akiket érdekelhet az, amit elmondasz, megosztasz 140 karakterben velük. Ne csak úgy tekintsünk a Twitterre, mint egy olyan forrásra, ami nézőszám olvasottságot hoz a blogunkra, weboldalunkra. Használjuk értékes kommunikációra, információgyűjtésre, azonos érdeklődési körű barátok szerzésére.

Első lépés: regisztráció a Twitteren (enélkül ugye elég nehéz twitterezni :)). Klikkeljünk a Twitter weblapjára, majd a sárga "Sign up" gombra kattintva regisztráljunk be. Írjuk be teljes nevünket (Full name), Twitter felhasználó nevünket (Username), egy jelszót (Password), valamint email címünket (Email). Ha nem szeretnénk, hogy mások az email címünk alapján találjanak meg bennünket, akkor vegyük ki a pipát a kis kockából (Let others find me by my email address). Természetesen ha a pipát ott is hagyjuk, az email címünk nem fog megjelenni publikusan. Utána jön a szolgáltatási feltételek (Terms of Service) elolvasása. A világosszürke kockában lévő "Create my account"-ra klikkelve pedig létre is hoztuk Twitter oldalunkat.


Belépünk.

A jobb fenti sorban a Settings-re klikkelve egyéb beállításokat eszközölhetünk. Az "Account"-nál  például nyelv (Language) kiválasztása (egyelőre angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul és japánul érhető el a Twitter); az időzóna (Time Zone) beállítása; valamint priváttá (Tweet Privacy) is tehetjük Twitter oldalunkat. Ha ide egy pipát teszünk, akkor a Twitter oldalunk csak azok számára lesz publikus, akik jelzik, hogy követni szeretnének minket, mi pedig ezt engedélyezzük. A "Password"-nél új belépő jelszót adhatunk meg magunknak. Ami még fontos, az a profil kialakítása, amit a "Profile"-nál tehetünk meg. Itt tölthetünk fel profil képet (Picture), adhatjuk meg azt a nevet, amit felhasználónevünk mellett fog minden üzenetünknél megjelenni (Name), hogy honnan twitterezünk, melyik városban lakunk (Location), mi a weblapunk, blogunk elérhetősége (Web), és írhatunk egy rövid összefoglalót is (Bio) magunkról természetesen 140 karakterbe besűrítve. A lap alján ne felejtsünk a "Save"-re klikkelni, hogy elmentsünk mindent, amit újonnan beírtunk. A "Design" menü alatt kialakíthatjuk, kiválaszthatjuk, hogy milyen hátteret szeretnénk Twitter oldalunknak. A "Connections" alatt található lehetőségekről később fogunk beszélni.


Szintén a jobb fenti sorban a Find people-re kattintva, twitterezők után kutathatunk. Kereshetünk saját névre, valamint Twitter felhasználó névre is. Ha megtaláltuk, akit keresünk és követni szeretnénk, kattintsunk arra a kis kockára, amelyben egy zöld kör van fehér kereszttel a profil képétől jobbra. Ezzel az illető vagy cég már be is került az általunk követettek (Followin) listájába. Arról, hogy hogyan kövessünk, miért, mi az egész értelme, a következő bejegyzésünkben fogunk írni.

Nincsenek megjegyzések: