Oldalak / Pages

2011. január 28., péntek

Hol látjuk, ha valaki megemlített minket a Twitteren?

A nagy kérdés, hogy hol láthatjuk, ha valaki megemlít minket a Twitter szférában??? Előfordulhat, hogy olyan ember említ meg minket, akit mi egyáltalán nem követünk (így soha nem is láthatjuk a megjelenő üzeneteit), de olyan is megemlíthet minket, akit követünk, csak lehet, hogy átsiklunk az üzenete felett és nem vesszük észre, hogy éppen dicsér minket valamilyen okból kifolyólag.  Ha pedig dicsér, érdemes neki megköszönnünk. 

Ha már rengeteg embert követünk és nincs időnk minden üzenetet (tweet-et) elolvasnunk, ami megjelenik az üzenőfalunkon, létezik egy szűrő, amely azokat az üzeneteket gyűjti össze, ahol a mi nevünk meg lett említve. Persze ehhez szükséges a @ jel, hogy odategyék a Twitter felhasználó nevünk elé. (Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy, ha mi is írunk valakiről, akkor a @ jel majd a neve után feltétlen hagyjunk egy szünetet, mert ha nem ezt tesszük, nem lesz a neve klikkelhető és így az illető se fogja látni, hogy őt megemlítették valahol!!! Példa: "Nézzétek meg @tweetsuli blogját, mert zseniálisan bemutatja a Twitter használatát!)

Szóval... "What's happening?", szövegkocka, alatta pedig "Timeline", "@Mentions", "Retweets", "Searches", "Lists". A "@Mentions"-re kell klikkelni és megtaláljuk az összes eddigi olyan tweet-et, ahol a nevünk meg volt említve.


Nincsenek megjegyzések: