Oldalak / Pages

2011. január 10., hétfő

Mi is az az #FF és hogyan működik?

Most a rejtélyes #FF világába kalauzoljuk el olvasóinkat, hogy mi is ez a FollowFriday. Igen az FF ezt jelöli, FollowFriday. Először egy vicces karikatúrán keresztül mutatjuk meg, aztán el is magyarázzuk a lényegét, hogy miért érdemes használni.

*****


1. "A" személy kiír (tweetel) valami rendes vagy informatív dolgot a falára: 
"Néha maréknyi mennyiségű bébi nyuszit teszek a nadrágomba, mert olyan csodásan csiklandozzák az ágyékomat."



2. "B" személy látja "A" személy kiírását (tweetjét) és teljes szívvel egyetért vele: "A fenébe is, igaza van "A"-nak. Én is szeretem, ha délutánonként nyuszik csiklandozzák az ágyékomat."



3. "A" személy egy újabb információ gazdag gondolatát teszi közzé: 
"Tudjátok mit utálok? Azokat az embereket, akik medencében finganak. Hé uram, látom a buborékjait! Szégyellje magát a büdös tette miatt."



4. "B" személy újra le van nyűgözve: 
"Hát ez az! Hogy várhatják el, hogy úgy ússzak, mint egy bajnok, ha állandóan metángázos területeket kell kikerülnöm a víz alatt? Ezeknek az embereknek cipzározható táskát kellene húzni a seggükre!"



5. "B" személy ezek alapján eldönti, hogy javasolja "A" személyt a haverjainak követésre, és az üzenete (tweetje) elé teszi a #FF jelet, valamint "A" személy (Twitter) neve elé a @ jelet:
"#FF @"A" személy, mert üzenetei (tweetjei) tele vannak örömmel és csodával. Vagyis, ha az üzenetek (tweetek) ízletes zöldségek lennének, akkor az ő üzenete egy kib....tt padlizsán lenne."



6. Mi történik ezután? "B" személy haverjai látják, hogy "B" kit ajánl követésre: 
"C" haver: "Láttad "B" javaslatát FollowFriday-re? Mert én igen, és el is kezdtem követni "A"-t."
"D" haver: "Anyám, jó, hogy láttam! Azonnal elkezdtem követni én is "A"-t."
"E" haver: "Uram atyám! Én is! A legcsodálatosabb dolog volt az életemben, hogy elkezdtem követni őt, amióta felnőtt pelenkát hordok."



7. De mit is jelent ez valójában:
Mit lát "F" személy az üzenőfalán? Hát ezt...
"B" személy: #FF @"A" személy, mert az üzenetei (tweetjei) annyira királyok, hogy becsoki.
"C" haver: #FF #followfriday @HorseEaterDood, @ohhithere, @picklefarmer4life, @IndigestionGrl, @CatThatBurps, @"A"személy.
"G" személy: #followfriday kövesd ezeket a jófej embereket @BoobsAreNeat, @DontEatTiresTheyTasteBad, @ChocolateEater, @"A" személy, @Thunderstorm.



"C" haver: "Láttátok "B" személy ajánlatát FollowFriday-re?"
"D" haver: "Nem, nem láttam. Csak őrületes mennyiségű kettős keresztet és ajánlásokat láttam.
"E" haver: "Ugyanez nálam is. Ez olyan volt, mintha egy felfuvalkodott, arra járó hajót néző üvöltöző oroszlánfóka csapatra hallgatnék a párkapcsolati tanácsok témában." (vagyis semmit nem ért).

Képek forrása: Oatmeal Comics

*****

Azoknak, akik még nem használják a Twittert, lehet, hogy ez a karikatúra nem volt vicces... azoknak, akik használják, igen. :) Lássuk, akkor a lényeget...

Korábban már írtunk arról, hogy hogyan érdemes követni a Twitteren, de arról nem, hogyan találjuk meg a számunkra érdekes embereket. Random módon elkezdünk követni akárkit? Követnél olyanokat, akiket az általad követettek ajánlanak? A legbiztosabb módszer az lenne, hogy megkérdeznéd egy barátodat, ő kit javasol követésre, igaz? Na, így kezdődött egy péntek reggel a FollowFriday... mostanra pedig trenddé vált, hogy minden pénteken ajánlunk egy vagy akár ötven személyt követésre.

És, hogy miért működik sikeresen a FollowFriday?
1. Mert könnyű és kis erőfeszítésbe kerül. :)
2. Ajánlhatsz/promózhatsz egyet vagy akár százat követésre.
3. Nagy az esélye annak, hogy téged is követésre ajánlanak olyanok, akiket te ajánlasz.
4. Rengeteg infót szerezhetünk, új blogokat, weblapokat találhatunk a FollowFriday-nek köszönhetően.
5. Minket is sokan találhatnak meg az ajánlásokon keresztül, ezáltal növelhetjük Twitter oldalunk, blogunk, weblapunk látogatottságát.

Hogyan használjuk, alkalmazzuk a FollowFriday-t?
1. Akkor kezdj hozzá, ha éppen péntek van, ez ugye a nevéből (Friday) is adódik. :)
2. A 140 karakternyi hely elejére a "What's happening?" kockába írd ki a FollowFriday bármelyik változatát:  #FF vagy #FollowFriday vagy #ff vagy #followfriday (ha már járatos Twitter felhasználó leszel, rájössz, hogy a rövidített változatok valamelyikét érdemes használni).
3. Vedd annak a felhasználónevét (Username), akit ajánlani akarsz, tedd a neve elé a @ jelet. Írhatsz utána bármilyen szöveget, hogy például ezért és ezért ajánlod X-et követésre. De ha több nevet akarsz felsorolni és nem akarsz részletekbe menni, hogy miért ajánlasz valakit, akkor egymás után felsorolhatod az ajánlandó delikvenseket: #FF @X, @Y, @Z, @A, @B. Nem fontos vesszővel elválasztani a felsorolandókat, de egy szünet feltétlen legyen a két ajánlott között.
4. Ezáltal az összes követőd látni fogja, hogy te kiket ajánlasz és a @ jelnek köszönhetően rá is tudnak klikkelni az ajánlott személyekre.
5. A # jel pedig a Twitteren belül egy fontos szimbólum, ugyanis a közvetlen utána írott szavakat a Twitter címkeként kezeli. Ez lehetővé teszi különböző oldalaknak, hogy az adott címkét nyomon kövessék, valamint azok, akik az adott oldalt követik, vagy Twitter fiókkal rendelkezve csatlakoznak az oldalhoz, a hasonló címkékkel megjelölt bejegyzéseket látni fogják.


A FollowFriday már csak azért is népszerű lehet, mert felállítottak egy FollowFriday rangsorolót, amivel országokat, felhasználókat rangsorolnak az alapján, hogy péntekenként hányan ajánlották az adott személyt követésre és ő hány személyt ajánlott. A felállított rendszer az alábbi szavakra keres rá: #FF, #ff, #FollowFriday, #followfriday csütörtök 12:00 GMT és szombat 12:00 GMT között. Erre azért van szükség, hogy az időeltolódásokat miatt minden ország FollowFriday ajánlásait figyelembe tudják venni. Büszkén jelentjük, hogy egyikünk a FollowFriday magyarországi rangsorában többször is a 10. és 20. hely között végzett! ;)



Nincsenek megjegyzések: